Boc întrebat despre un ajutor de stat la ArcelorMittal:Ajutoare pot fi date doar conform normelor UE

Ajutoarele de stat care pot fi asigurate de Guvern în domenii importante ale economiei, precum metalurgia, agricultura, construcţiile, turismul şi energia, vor fi acordate doar pe baza legislaţiei interne şi a normelor europene în domeniu, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.

14 afișări

El a răspuns astfel întrebat de presă dacă Executivul va acorda ajutoare de stat combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

"Avem un plan structural al Guvernului pentru a putea aborda această politică a ajutoarelor de stat în condiţiile legii interne şi ale reglementărilor europene. În fiecare şedinţă de Guvern avem o discuţie despre un domeniu important al economiei - metalurgie, agricultură, construcţii, turism, energie. În cadrul acestor discuţii vom lua aceste decizii, ţinând cont atât de limitele bugetare, cât şi de reglementările europene cu privire la ajutorul de stat", a declarat Boc, fără să se refere punctual la combinatul din Galaţi.

Ideea unei politici generale în domeniul ajutoarelor de stat a fost susţinut de premierul Emil Boc şi în urmă cu aproximativ trei săptămâni, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Auto Industry, când a anunţat că Gvernul lucrează la un pachet complet de ajutoare şi garanţii de stat care să fie acordate companiilor din România în concordanţă cu normele europene.

Sectoarele considerate ca având un efect multiplicator şi analizate de Executiv sunt industria auto, agricultura, siderurgia, industria chimică, a exemplificat şi atunci premierul.

Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom a cerut, în luna februarie, o întâlnire urgentă cu reprezentanţii Guvernului, pentru a găsi soluţii concrete privind comenzi de stat, precum şi alte măsuri protecţioniste, arătând că 10% dintre angajaţii din domeniu urmează să fie disponibilizaţi.

Administraţia ArcelorMittal Galaţi a anunţat, la 13 martie, că toţi cei 12.000 de angajaţi ai combinatului vor fi trimişi prin rotaţie în şomaj tehnic, cu achitarea a 75% din salariu, în perioada 1 aprilie - 1 august, decizie care i-a detemrinat pe angajaţi să protesteze în centrul oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici