Boc solicită miniştrilor să sisteze achiziţiile de maşini şi plasme în companiile din subordine

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să sisteze în companiile subordonate orice licitaţie pentru achiziţionarea de maşini, televizoare, imobile sau alte bunuri care nu sunt de strictă necesitate, arătând că acestea pot fi amânate "pentru vremuri mai bune".

25 afișări
Imaginea articolului Boc solicită miniştrilor să sisteze achiziţiile de maşini şi plasme în companiile din subordine

Boc solicită miniştrilor să sisteze achiziţiile de maşini şi plasme în companiile din subordine (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Companiile naţionale pe care le aveţi în subordine, vă solicit să sistaţi orice licitaţie care vizează maşini, sedii sau alte produse de acest fel care nu au incidenţă imediată şi importanţă pentru bugetul de stat şi pentru funcţionarea normală a instituţiuilor. Ele pot fi amânate pentru vremuri mai bune, acum trebuie să ne concentrăm toate eforturile pentru a realiza investiţiile majore de care România are nevoie prin economiile pe care le facem, inclusiv prin sistarea acestor licitaţii cu maşini, plasme, sedii pentru companii, regii naţionale, agenţii din subordinea Guvernului. Fiecare ministru răspunde de modul în care aceste licitaţii se vor opri la nivelul companiilor anunţate", a spus Boc.

Solicitarea premierului a fost formulată după ce agenţia MEDIAFAX a prezentat, luni, o situaţie centralizată din care rezultă că instituţii guvernamentale şi companii de stat au cumpărat, în primele patru luni ale anului, maşini, laptopuri şi telefoane mobile de peste 100 milioane euro şi au bugetat alte achiziţii similare de 24 milioane euro, valoarea cumulată fiind apropiată de cea consemnată pe parcursul întregului an 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici