Boloş, beneficiarilor de carduri pentru alimente: Sper să facem o surpriză plăcută

Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toţi beneficiarii pe 19 decembrie, afirmă ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

1873 afișări
Imaginea articolului Boloş, beneficiarilor de carduri pentru alimente: Sper să facem o surpriză plăcută

Boloş, beneficiarilor de carduri pentru alimente: Sper să facem o surpriză plăcută

„Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente... În perioada 19-23 decembrie am promis şi ne ţinem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută şi anume pe 19 decembrie să intre toţi banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reuşim acest lucru, vom anunţa la momentul potrivit”, spune Marcel Boloş.

Guvernul a decis joi acordarea pentru întreg anul 2023 a ajutorului pentru alimente, respectiv 250 de lei o dată la două luni, şi a aprobat compensarea cu 1.400 de lei, în două tranşe, anul viitor a preţului la energie pentru persoanele şi familiile aflate în vulnerabilitate, anunţă Marcel Boloş.

„Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele şi familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card şi acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni. Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1500 de lei la 1700 de lei. De asemenea, guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranşa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19 - 23 decembrie. Aşadar, numărul de beneficiari de cardul pentru alimente este de 2,4 milioane de beneficiari, iar costul unei tranşe este de 600 de milioane de lei”, afirma Marcel Boloş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici