Bonusuri la Google: 9 milioane dolari pentru patru directori

Google a acordat prime de aproape nouă milioane de dolari pentru patru dintre principalii directori ai companiei, în baza performanţelor acestora de anul trecut, însă directorul general, Eric Schmidt, nu a primit bonusuri, potrivit agenţiei MarketWatch.

41 afișări
Imaginea articolului Bonusuri la Google: 9 milioane dolari pentru patru directori

Bonusuri la Google: 9 milioane dolari pentru patru directori (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Directorul financiar, Patrick Pichette, şi directorul de afaceri, Nikesh Arora, au primit prime de câte 2,7 milioane de dolari fiecare. Compania i-a dat vicepreşedintele pentru cercetare şi dezvoltare, Alan Eustace, un bonus de 1,8 milioane de dolari, iar vicepreşedintelui pentru managementul produselor, Jonathan Rosenberg, o primă de 1,7 milioane de dolari.

Cea mai mare sumă care poate fi plătită de Google ca primă unui singur director poate fi de 4,5 milioane de dolari.

Directorul general al companiei, Eric Schmidt, şi cofondatorii acesteia Sergey Brin şi Larry Page nu au primit bonusuri, cu toate că fiecare deţine participaţii importante la Google.

Veniturile gigantului de Internet au crescut de la 23,7 miliarde de dolari în 2009 la 29,3 miliarde de dolari anul trecut. Profitul a avansat de la 20,41 de dolari pe acţiune la 26,31 de dolari pe acţiune.

Google a anunţat recent că va lansa anul acesta un program amplu de angajări, intenţionând să aducă în cadrul companiei un număr record de salariaţi noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici