Borbely: UDMR a cerut în Guvern plata facturilor mai vechi de 90 zile datorate de stat firmelor

Miniştrii UDMR au propus în Guvern ca facturile mai vechi de 90 zile datorate de stat firmelor să fie plătite cu prioritate şi au insistat pentru suplimentarea Fondului de Garantare destinat IMM şi reducerea arieratelor, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

14 afișări
Imaginea articolului Borbely: UDMR a cerut în Guvern plata facturilor mai vechi de 90 zile datorate de stat firmelor

Borbely: UDMR a cerut în Guvern plata facturilor mai vechi de 90 zile datorate de stat firmelor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am propus ca statul să plătească cu prioritate facturile mai vechi de 90 de zile, iar această măsură va fi cuprinsă într-un proiect de lege pentru stimularea activităţii economice", a declarat Borbely, la finalul şedinţei de guvern.

El a arătat a că UDMR susţine şi alte măsuri economice, precum majorarea Fondului de Garantare pentru IMM şi reducerea arieratelor.

Ministrul Mediului a calificat totodată discuţiile din coaliţia de guvernământ drept "foarte bune", deoarece s-a convenit păstrarea pensiei minime garantate la 350 lei şi protejarea categoriile cele mai afectate.

"Eu cred că este o decizie justă şi logică, deoarece prin stabilirea unui salariu minim trebuie să avem şi o pensie minimă garantată. Este bine că am discutat şi tot discutat în această săptămână şi că s-a insistat pe această idee", a mai spus Laszlo Borbely.

El a mai precizat că Guvernul se va reuni cel mai probabil duminică pentru adoptarea celor două proiecte de lege pe care le va transmise Parlamentului în vederea asumării răspunderii.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că premierul Emil Boc i-a anunţat pe miniştri, în şedinţa de miercuri, că este posibil ca proiectele de legi pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament să fie adoptate într-o reuniune specială care să fie programată pentru duminică.

La finalul şedinţei de miercuri, Boc a declarat că Guvernul va aloca în continuare bani pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, prin majorarea cu 46 milioane euro a bugetului alocat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, şi îi va sprijini pe tinerii care infiinţează prima firmă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici