Bosch va primi un ajutor de stat de 16,6 mil. euro pentru o investiţie de 33 milioane de euro la Blaj

Bosch Rexroth va primi un ajutor de stat de 16,6 milioane euro, aprobat de Ministerul Finanţelor, pentru a realiza o investiţie de peste 33 milioane euro în extinderea capacităţilor de producţie de subansambluri electronice pentru autovehicule la Blaj, prin care va genera circa 570 locuri de muncă.

269 afișări
Imaginea articolului Bosch va primi un ajutor de stat de 16,6 mil. euro pentru o investiţie de 33 milioane de euro la Blaj

Bosch va primi un ajutor de stat de 16,6 mil. euro pentru o investiţie de 33 milioane de euro la Blaj (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Prin proiectul anunţat pentru unitatea de la Blaj, judeţul Alba, furnizorul de tehnologii şi servicii va avea contribuţii directe la bugetul de stat şi bugetul local de aproximativ 19 milioane de euro, se arată într-un comunicat transmis de Finanţe.

Acesta este primul acord pentru finanţare emis în baza Hotărârii Guvernului nr. 807/2014, schemă de ajutor de stat pentru dezvoltare regională, care are ca scop stimularea investiţiilor în active fixe de înaltă tehnologie cu impact major în economie.

Finanţările pe această schemă sunt disponibile din noiembrie anul trecut, cu un buget anual alocat de peste 100 milioane euro.

"Vom continua să utilizăm măsurile de sprijin de tipul ajutorului de stat pentru a încuraja investiţiile viabile, care creează noi locuri de muncă. Vom lansa noi scheme de ajutor de stat, iar pe cele existente le vom modifica pentru a facilita accesul la aceste finanţări. De asemenea, vom reduce şi plafoanele de finanţare pentru ca şi firmele mici să aibă acces la aceste finanţări", a declarat în comunicat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Grupul Bosch, care a intrat pe piaţa românească în anul 1994, a realizat până în prezent investiţii în valoare de circa 180 milioane euro şi are 2.400 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici