Brazilia ar putea intra în topul mondial al producătorilor de hidrocarburi

Brazilia ar putea deveni unul dintre cei mai importanţi producători de hidrocarburi la nivel mondial, în urma descoperirii unui zăcământ de petrol şi gaze care ar putea conţine până la opt miliarde de barili de ţiţei.

5 afișări
Imaginea articolului Brazilia ar putea intra în topul mondial al producătorilor de hidrocarburi

Brazilia: Descoperirea unei rezerve gigantice de petrol

Zăcământul, situat pe coasta de sud-vest a Braziliei, ar putea conţine între 5 miliarde şi 8 miliarde de barili de petrol, ceear ce ar transforma statul din America Latină în unul dintre cei mai mari producători de hidrocarburi din lume, a anunţat compania de stat Petrobras, citată de Budapest Business Journal.

Brazilia îşi va majora rezervele petroliere cu peste 50%, devenind astfel unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa mondială de profil, dacă rezultatele cercetărilor iniţiale vor fi confirmate.

În prezent, Brazilia nu poate să acopere cererea de pe piaţa locală a gazelor naturale şi a recurs, în 2006, la importuri din Bolivia şi Argentina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici