BRD a câştigat suspendarea ordinului ANPC prin care se cerea recalcularea ratelor la credite

BRD este a doua bancă, după Banca Transilvania, care a câştigat în instanţă suspendarea ordinului ANPC prin care se cerea recalcularea ratelor la credite, potrivit informaţiilor publicate pe portalul Ministerului de Justiţie.

585 afișări
Imaginea articolului BRD a câştigat suspendarea ordinului ANPC prin care se cerea recalcularea ratelor la credite

Curtea de Apel Bucureşti “Admite cererea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 418/23.05.2023 până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la data comunicării, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 23.06.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlogirea grefei instanţei”, conform portalului de justiţie.

Şi Banca Transilvania a câştigat la Curtea de apel Cluj decizia împotriva ordinului ANPC privind calculul ratelor.

„Admite cererea de suspendare formulată de reclamanta Banca Transilvania SA în contradictoriu cu pârâţii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Preşedintele ANPC. Dispune suspendarea Ordinului nr.424 din 23.05.2023 emis de Preşedintele ANPC până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie de drept. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare care se depune, sub sancţiunea nulităţii, la Curtea de Apel Cluj. ”, se arată în soluţia pe scurt, conform portal.just.ro.

„Instanţa a suspendat în 16 iunie a.c. efectele ordinului ANPC privind modul de calcul al ratelor la credite. De la acest moment, toate măsurile dispuse de ANPC nu mai produc efecte până la soluţionarea definitivă a litigiilor declanşate de bancă împotriva procesului verbal de contravenţie şi a ordinului ANPC.

În acelaşi timp, BT reaminteşte că un client poate alege încă de la început sau pe perioada derulării unui credit, modalitatea de rambursare care i se potriveşte cel mai bine, în rate egale sau descrescătoare”, se menţionează într-un comunicat de pe site-ul Băncii Transilvania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici