BREXIT: Un număr record de britanici au obţinut cetăţenie germană în 2016

Un număr record de britanici au obţinut cetăţenie germană în 2016, anul în care Marea Britanie a votat să iasă din Uniunea Europeană (UE), potrivit Biroului de Statistică din Germania, transmite Bloomberg.

1945 afișări
Imaginea articolului BREXIT: Un număr record de britanici au obţinut cetăţenie germană în 2016

BREXIT: Un număr record de britanici au obţinut cetăţenie germană în 2016

Autorităţile germane au acordat cetăţenie pentru 2.865 de cetăţeni britanici anul trecut, comparativ cu 600 în 2015. Doar 3,9% din britanicii care au trăit în Germania pentru 10 ani sau mai mult au obţinut o cetăţenie locală, sugerând că numărul va creşte pe fondul Brexitului.

Dintre cetăţenii din statele UE, doar italienii (3.597) îi întrec pe britanici în procesul de obţinere a cetăţeniei germane, potrivit ultimelor date.

Din cei 110.400 de oameni care au primit cetăţenie anul trecut, cel mai mare grup este din Turcia, fiind urmat de polonezi, ucraineni, kosovari şi români. Britanicii ocupă poziţia a zecea în clasament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici