Brexitul duce la creşterea pieţei imobiliare din Europa, în special din ţările nordice

Votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană ar putea să fi răcit piaţa imobiliară din UK, însă peste tot în Europa, lucrurile încep să se mişte, scrie Bloomberg.

1610 afișări
Imaginea articolului Brexitul duce la creşterea pieţei imobiliare din Europa, în special din ţările nordice

Brexitul duce la creşterea pieţei imobiliare din Europa, în special din ţările nordice

În Suedia, unde dobânzile sunt negative, politicile monetare stabile iar creşterea economică este rapidă, o privire rapidă la companiile de real estate listate la bursă arată că cererea începe să crească puternic.

Mare parte din creşterea sectorului de real-estate este "datorită unui efect pozitiv al Brexitului", a spus Mikael Söderlundh, partener la Pangea Property Partners.

Acţiunile companiilor imobiliare din cele mai mari economii nordice au crescut cu 35% în ultimele 12 luni.

Parte din acest dinamism este legată de răspunsul de criză al băncilor centrale de după Brexit, care înseamnă că acum aşteptările de dobânzi "ultra-reduse" în viitorul apropiat devin certitudini.

Aceasta susţine piaţa imobiliară şi creşte veniturile din real-estate, comparativ cu veniturile din alte investiţii fixe.

Printre cele mai performante companii din real-estate pe bursă se numără şi Victoria Park, care dezvoltă şi manageriază proiecte imobiliare în sudul Suediei. Compania a crescut cu 50% anul acesta.

De asemenea, acţiunile Platzer Fastigheter, un dezvoltator de proprietăţi comerciale, au urcat cu 47%. Sagax şi Castellum, alţi doi dezvoltatori imobiliari, au înregistrat creşteri de 30%, respectiv 20%.​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici