British Airways ar putea anunţa o pierdere de 600 milioane de lire sterline

British Airways (BA) ar putea anunţa o pierdere de 600 milioane lire sterline (peste 700 milioane euro), cea mai mare de la privatizarea grupului în 1987, potrivit Times Online.

13 afișări
Imaginea articolului British Airways ar putea anunţa o pierdere de 600 milioane de lire sterline

British Airways ar putea anunţa o pierdere de 600 milioane de lire sterline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania se confruntă cu dificultăţi severe pe mai multe fronturi - greve ale personalului de bord, nori de cenuşă vulcanică, un deficit tot mai uriaş al fondului de pensii, dar şi o posibilă creştere a taxelor odată cu venirea la putere a coaliţiei formată de Liberali şi Conservatori, notează publicaţia britanică.

Directorul general al BA, Willie Walsh, va găzdui vineri acţionarii la sediul companiei din Heathrow, unde le va prezenta raportul financiar pentru anul fiscal 2009-2010. Compania a refuzat să comenteze anticipat conţinutul raportului.

Surse apropiate BA spun că Walsh vrea să concentreze atenţia acţionarilor pe progresul înregistrat în eforturile de fuziune cu compania spaniolă Iberia şi pe alianţa comercială încheiată cu American Airlines, care se apropie de obţinerea avizurilor regulatorii pentru combinarea operaţiunilor transatlantice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici