Bucureştiul, pe locul 28 în Europa în funcţie de preţul chiriilor

Bucureştiul ocupă locul 28 într-un clasament al celor mai scumpe oraşe din Europa, realizat în funcţie de costurile de închiriere a apartamentelor în 2007, potrivit unui raport elaborat de firma britanică de resurse umane ECA International.

21 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul, pe locul 28 în Europa în funcţie de preţul chiriilor

Bucureştiul, pe locul 28 în Europa în funcţie de preţul chiriilor (Imagine: Mediafax Foto)

Studiile efectuate de ECA - specializată în administrarea mobilităţii internaţionale a forţei de muncă, prezentă în 71 de state - sunt folosite de companiile multinaţionale pentru a calcula sumele pentru cazare acordate personalului propriu detaşat în diferite oraşe din întrega lume.

La nivel mondial, capitala României se află pe poziţia 61, fiind urmată de oraşe precum Cardiff, Hamburg, Munchen, Budapesta, Dusseldorf, Berlin, Vilnius sau Ankara.

Londra este cel mai scump oraş din Europa în ceea ce priveşte chiriile, capitala Marii Britanii fiind urmată de Moscova, Paris, St Petersburg, Istambul, Amsterdam, Dublin, Stockholm, Roma şi Milano. La polul opus al topului se află Ankara, cel mai ieftin oraş din Europa, urmat de Vilnius, Berlin, Dusseldorf şi Budapesta.

La nivel mondial, pe primul loc se află Tokyo, iar clasamentul este continuat cu Londra, New York, Moscova, Caracas, Singapore, Dubai, Hong Kong, Seul şi Paris.

Oraşul Karachi din Pakistan are, dintre localităţile incluse în studiu, cele mai ieftine chirii din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici