Bugetul Camerei Deputaţilor, în dezbatere

Bugetul Camerei Deputaţilor va fi de 686,98 milioane de lei credite de angajament şi 638,02 milioane de lei credite bugetare. Proiectul a fost trimis la Comisia pentru buget, apoi va fi supus aprobării plenului.

103 afișări
Imaginea articolului Bugetul Camerei Deputaţilor, în dezbatere

Bugetul Camerei Deputaţilor, în dezbatere

„Proiectul de buget al Camerei Deputaţilor pe anul 2024 finanţat de la bugetul de stat a fost întocmit pe baza propunerilor compartimentelor de specialitate din structura Secretariatului General al Camerei Deputaţilor şi a consultării cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, fiind dimensionat la suma totală de 686.982 mii lei credite de angajament şi 638.024 mii lei credite bugetare. Din volumul total de credite bugetare, 635.085 mii lei sunt pentru activitatea proprie a Camerei Deputaţilor, iar 2.939 mii lei reprezintă cheltuieli pentru Institutul Român pentru Drepturile Omului (ordonator terţiar de credite în subordinea Camerei Deputaţilor)”, potrivit memorandumului.

La fundamentarea Cheltuielilor de personal, în suma de 419,542 milioane de lei, a fost luată în calcul plata drepturilor demnitarilor - indemnizaţie, suma forfetară, diurnă şi indemnizaţie de cazare acordate cu ocazia deplasărilor în ţară şi în străinatate, plata personalului din Serviciile Camerei Deputaţilor şi Institutul Român pentru Drepturile Omului, acordarea indemnizaţiei de hrană şi a voucherelor de vacanţă.

„Cheltuielile pentru Bunuri şi servicii, în suma de 103.290 mii lei, din care 102.733 mii lei pentru activitatea proprie, au fost stabilite pentru asigurarea funcţionării şi întreţinerii sediului Camerei Deputaţilor, pentru materiale necesare desfăşurării activităţii legislative, cheltuielile de protocol, cheltuielile privind deplasările interne şi cele în străînătate pentru deputaţi şi personal, cheltuielile cu reparaţiile curente generate de uzură clădirii şi a instalaţiilor aferente, cheltuieli pentru organizarea Sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), precum şi pentru alte cheltuieli autorizate de lege. Cheltuielile cu bunurile şi serviciile pentru activitatea Institutuiui Român pentru Drepturile Omului sunt în suma de 557 mii lei”, se mai arată în document.

La titlul Alte transferuri s-a prevăzut suma de 175 mii lei, pentru plata contribuţiilor şi cotizaţiilor Camerei Deputaţilor la organismele internaţionale.

La titlul Alte cheltuieli s-a prevăzut suma de 3.422 mii lei, pentru plata către bugetul de stat a sumelor aferente persoaneior cu handicap neîncadrate şi a indemnizaţiilor pentru persoane care desfasoară activităţi de internship la Camera Deputaţilor.

La titlul Active nefinanciare s-au prevăzut 148.853 mii lei credite de angajament şi 99.895 mii lei credite bugetare. Din totalul creditelor bugetare, 64.094 mii lei sunt alocaţi pentru active fixe (lucrări de construcţii pentru sistem de cogenerare de inaltdă eficientă, retehnologizare ascensoare, licenţe software utilizatori poştă electronică, calculatoare desktop pentru activitatea deputaţilor în birourile parlamentare în legislatura 2024-2028 s.a.) şi 35.801 mii lei pentru reparaţii capitale aferente activelor fixe (lucrări de reparaţii platforma zona Izvor, lucrări de intervenţie pentru refacere terasă circulabila şi luminatoare corpuri B1-C2-C1-C3-B2 din imobilul Palatul Parlamentului, retehnologizare staţie hidrofor s.a.).

La activităţile finanţate din venituri proprii, pentru anul 2023 se propune la venituri suma de 13.000 mii lei, iar la cheltuieli suma de 25.031 mii lei credite bugetare şi de angajament, diferenţa fiind acoperită din disponibilul din anul precedent, care este estimat la 12.031 mii lei.

„Faţă de cele prezentate, în temeiul art.32 alin.(1) lit.d din Regulamentul Camerei Deputaţilor, vă rugăm a supune spre aprobare plenului Camerei Deputaţilor bugetul pe anul 2024”, se menţionează în finalul memorandumului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici