Bugetul CFR Marfă a ”deraiat” de la profit la pierdere pe anul 2017

CFR Marfă estimează pierderi de 137 de milioane de lei în bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2017, faţă de profitul de 290.000 de lei prognozat în varianta anterioră, cheltuielile salariale majorându-se cu sumele aferente orelor suplimentare şi a cheltuielilor cu tichetele de masă.

726 afişări

Bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2017 prognozează venituri totale de 823,3 milioane de lei, în scădere de la 875,5 milioane de lei prognozate în bugetul publicat în luna martie de Ministerul Transporturilor, potrivit proiectului de rectificare publicat de instituţie.

Cheltuielile totale ale companiei prognozate pentru acest an ajung la 960,5 milioane de lei, din care cheltuielile cu bunuri şi servicii reprezintă 462,2 milioane de lei, iar cheltuielile cu impozite, taxe şi vărsăminte asimilate sunt în valoare de 6,1 milioane de lei.

Cheltuielile cu personalul sunt de 323,1 milioane de lei, din care cheltuieli de natură salarială valorează 256,7 milioane de lei. Din cheltuielile de natură salarială, cele cu salarii au crescut la 241,5 milioane de lei şi cele cu bonusuri s-au majorat la 15,2 milioane de lei, faţă de bugetul prognozat în martie.

În proiectul de hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CFR Marfă pe anul 2017, din luna martie, cheltuielile cu personalul erau de 309 milioane de lei, din care cheltuielile de natură salarială erau de aproape 246 de milioane de lei. Din totalul de 246 de milioane de lei, aproape 233 de milioane erau cheltuieli cu salarii, iar restul de 13 milioane erau bonusuri.

Cheltuielile totale în proiectul de buget din martie erau prognozate la 875,2 milioane de lei. Astfel, cheltuielile CFR Marfă s-au majorat, în timp ce veniturile au scăzut, în varianta din octombrie.

Schimbarea preconizată în bugetul publicat în luna octombrie este reprezentată de „majorarea cheltuielilor de natură salarială faţă de nivelul prevăzut în ultimul buget de venituri şi cheltuieli aprobat cu sumele aferente orelor suplimentare şi a cheltuielilor cu tichetele de masă acordate pentru ultimele două luni”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

CFR Marfă prognozează o pierdere de 137.243.000 de lei pentru 2017, potrivit proiectului de hotărâre de Guvern publicat în octombrie, de la un profit de 290.000 de lei, conform proiectul din martie.

În varianta rectificată a bugetului, cheltuielile pentru investiţii se ridică la 78 de milioane de lei, iar plăţile restante la aproape 321 de milioane de lei.

Număr de personal prognozat pentru finalul anului este de 6.623.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CFR MARFĂ ,
BUGET ,
PIERDERE
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.