Bugetul MAEur a fost aprobat fără amendamente la Comisiile pentru Afaceri Europene

Bugetul MAEur a fost aprobat, luni, de Comisiile pentru Afaceri Europene din Parlament, suma alocată acestui minister fiind de 86.700 mii lei, dintre care 86.090 mii lei pentru cheltuieli curente.

92 afișări
Imaginea articolului Bugetul MAEur a fost aprobat fără amendamente la Comisiile pentru Afaceri Europene

Leonard Orban (Imagine: Andreea Balaurean/ Mediafax Foto)

Cei aproximativ 10 parlamentari prezenţi au aprobat în unanimitate bugetul, şedinţa de dezbatere fiind încheiată în mai puţin de nouă minute. Şedinţa a început însă cu întârziere, pentru că parlamentarii se aflau în plen.

Bugetul MAEur, minister format prin comasarea ACIS şi DAE, este de 86.700 mii de lei. În proiectul de buget se arată că "priorităţile investiţionale pentru anul 2012 au ca obiectiv asigurarea implementarii Programului Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT)".

Ministerul Afacerilor Europene îndeplineşte funcţia de Autoritate de management pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT).

Potrivit proiectului de buget, până la 30 octombrie 2011, MAEur a primit 92 de cereri de finanţare în valoare totală de aproximativ 414 milioane lei, din care aproximativ 312 milioane de ei reprezintă contribuţia din fondurile europene alocate programului.

Dintre aceste proiecte, au fost aprobate 77 în valoare totală de aproximativ 344 milioane lei, din care contribuţia UE este de aproximativ 261 milioane lei. Din proiectele aprobate, au fost contractate 72 de proiecte în valoare totală de aproximativ 331 milioane de lei, din care contribuţia UE este de aproximativ 250 milioane de lei, respectiv 34% din suma alocata programului pentru 2007-2013.

Proiectul de buget aferent MAEur notează însă în preambul că, în ipoteza menţinerii unor întârzieri majore în implementare, există riscul ca rata de absorbţie a POAT să nu depăşeascăă 50-60% la 31 decembrie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici