Bulgaria şi Rusia vor începe în primăvară construcţia centralei nucleare de la Belene

Ministrul rus al Energiei, Serghei Şmatko, a declarat că Bulgaria şi Rusia au convenit să înceapă construcţia centralei nuclear-electrice de la Belene în primăvara acestui an, potrivit agenţiei ITAR-TASS, preluată de novinite.com.

27 afișări
Imaginea articolului Bulgaria şi Rusia vor începe în primăvară construcţia centralei nucleare de la Belene

Bulgaria şi Rusia vor începe în primăvară construcţia centralei nucleare de la Belene

Şmatko a adăugat că Bulgaria va prezenta un model de finanţare a proiectului oleoductului Burgas - Alexandroupolis după finalizarea studiului privind impactul asupra mediului.

Vineri, ministrul bulgar al Energiei, Traicho Traikov, anunţa că Rusia va acorda Bulgariei un împrumut pentru construirea centralei nucleare Belene, fără a solicita garanţii de la stat.

Traikov s-a întâlnit în această săptămână, la Sofia, cu Şmatko şi cu directorul general al companiei ruse de stat Rosatom pentru a discuta pe marginea cererii unui împrumut de două miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici