Bundesbank îi cere Europei sacrificii totale în lupta cu inflaţia şi Germaniei să suporte reforme

Bundesbank îi cere Europei sacrificii totale în lupta cu inflaţia şi Germaniei să suporte reforme, în condiţiile deteriorării continue a perspectivelor economice.

2496 afișări
Imaginea articolului Bundesbank îi cere Europei sacrificii totale în lupta cu inflaţia şi Germaniei să suporte reforme

Şeful băncii centrale germane a avertizat că inflaţia din zona euro coboară în continuare prea lent, respingând speranţele investitorilor că Banca Centrală Europeană se va opri din majorarea dobânzilor, scrie Financial Times.

Preşedintele Bundesbank Joachim Nagel a subliniat că strategii trebuie să evite un scenariu în care preţurile ridicate devin „înrădăcinate“ în eco­nomia zonei euro „cu orice preţ“, adă­ugând că inflaţia este „aşteptată să scadă doar gradual“.

Economiştii cred că marile bănci centrale se apropie de sfârşitul cam­pa­niei agresive de creştere a costu­rilor de finanţare pentru combaterea inflaţiei, însă comentariile lui Nagel, care este şi membru al consiliului guvernator al BCE, contrastează cu aşteptările potrivit cărora cea de-a zecea majorare a costurilor de finan­ţare din zona euro va fi ultima.

Bundesbank a avertizat de ase­me­nea că economia Germaniei, cea mai mare din zona euro, se va con­tracta probabil în acest trimestru, iar oficialii trebuie să încerce să solu­ţioneze o serie de provocări la adresa modelului de business al ţării dacă vor să îmbunătăţească per­spectivele pe termen lung, notează Bloomberg.

În pofida încetinirii inflaţiei, creş­terii robuste a salariilor şi pieţei soli­de a muncii, consumatorii ezită să chel­tuiască. Între timp, slăbiciunea sec­torului manufacturier se intensi­fică, iar costurile crescute de finanţa­re ar putea pune presiuni crescânde asupra cererii interne şi externe.

Există o amplă necesitate de adap­tare la noul mediu, a subliniat Bundesbank. „Problemele sunt com­plexe şi parţial legate unele de alte­le“. Politicienii din Berlin „fac unii paşi în direcţia corectă. Însă aceştia trebuie executaţi şi continuaţi“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici