Bursă. Acţiunile Fondului Proprietatea se apreciază cu aproape 5%

Bursă. Acţiunile Fondului Proprietatea se apreciază cu aproape 5% după ce Fondul a anunţat un program de răscumpărare de până la 11% din capitalul social.

224 afișări
Imaginea articolului Bursă. Acţiunile Fondului Proprietatea se apreciază cu aproape 5%

Bursă. Acţiunile Fondului Proprietatea se apreciază cu aproape 5%

Cu 5% se apreciau acţiunile Fondului Proprietatea în prima oră de tranzacţionare de joi, 12 octombrie, pe fondul unui rulaj în valoare de 3,2 milioane de lei şi un indice BET pe plus cu 0,35%, anunţă Ziarul Financiar.

Capitalizarea companiei urca astfel la 2,6 miliarde de lei, după un avans de 9% în ultima săptămână, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti.

Miercuri seară, după închiderea sesiunii, FP a anunţat că plănuieşte să îşi răscumpere 670 de milioane de acţiuni, adică 10,7% din capitalul social al companiei prin intermediul Swiss Capital şi Auerbach Grayson.

La preţul de închidere de miercuri, 0,4 lei pe unitate, operaţiunea s-ar ridica la 268 de milioane de lei. Fondul răscumpără acţiuni pentru a le anula şi ulterior pentru a distribui cash către acţionari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici