Bursă. BET pierde 1,2% la o oră şi jumătate de la startul şedinţei de miercuri

19 din 20 de companii incluse în indicele de referinţă BET înregistrau pierderi în prima oră şi jumătate de la începutul sesiunii de tranzacţionare de joi, în timp ce benchmark-ul afişa o pierdere de 1,2%, după ce coborâse în primele minute ale şedinţei cu 1,7%.

223 afișări
Imaginea articolului Bursă. BET pierde 1,2% la o oră şi jumătate de la startul şedinţei de miercuri

Bursă. BET pierde 1,2% la o oră şi jumătate de la startul şedinţei de miercuri

Singurul emitent pe plus era One United Properties, cu 0,8%, conform BVB. În rest, declinurile ajungeau la 0,9% pe Banca Transilvania, 1% la Fondul Proprietatea, 1,5% în cazul Transport Trade Services, 1,9% la Electrica, 2% pe OMV Petrom şi 2,4% în cazul Sphera Franchise Group, conform Ziarul Financiar.

Evoluţiile vin după o şedinţă cu un minus de circa 1% pe BET, care a pus capăt celei mai lungi serii de creşteri din mai 2020, când piaţa a urcat cu 7,7% în zece şedinţe.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni a ajuns miercuri la 22,75 milioane de euro, peste media zilnică de anul acesta de aproximativ 20 de milioane. La ora publicării ştirii, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la BVB era de 20,4 milioane de lei, adică 4,1 milioane de euro. Cele mai lichide companii erau Banca Transilvania (3,3 milioane de lei), Hidroelectrica (2,4 milioane) şi OMV Petrom (2,3 milioane).

BET este pe plus cu 30,5% de la începutul anului. BET-TR, unde sunt incluse dividendele atribuite investitorilor, s-a apreciat cu 38,5%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici