Bursa de la Bucureşti are cea mai abruptă scădere din Europa

Bursa de la Bucureşti era în cădere cu 11,69% la ora 12:30, înregistrând cea mai abruptă corecţie din Europa, în timp ce pieţele din Europa Centrală şi de Est suferă şi ele pierderi masive, pe fondul turbulenţelor globale.

336 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti are cea mai abruptă scădere din Europa

Bursa de la Bucureşti are cea mai abruptă scădere din Europa (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

În regiune, bursa de la Praga este în scădere cu circa 6,75%, iar piaţa poloneză coboară cu 4,24%, potrivit datelor adunate între orele 12:30 şi 13:00.

Bursa de la Budapesta scade cu 4,76%, iar piaţa din Bulgaria a pierdut 4,8%.

Piaţa slovenă se duce în jos cu 5,67%, iar bursa din Slovacia face notă discordantă şi urcă cu 0,21%.

Bursa de la Viena scade cu peste 5,7%, în timp ce indicele FTSEurofirst 300 al pieţelor dezvoltate din Europa este în declin cu aproape 3%, după un minim al şedinţei la minus 5%.

Bursa de la Zagreb este în coborâre cu 4,67%, iar piaţa de la Belgrad scade cu 7,48%.

La Moscova, indicele MICEX denominat în ruble este în scădere cu 4,58%, iar indicele RTS denominat în dolari a pierdut 8,87%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici