Bursa de la Bucureşti continuă seria de maxime istorice şi urcă miercuri cu 1%

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 1% în şedinţa de tranzacţionare de miercuri, dinamică reflectată prin indicele principal BET, continuând seria de maxime istorice începută în urmă cu două săptămâni. Astfel, BET s-a apreciat pentru a treia şedinţă la rând, la o valoare record de 14.466 de puncte.

220 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti continuă seria de maxime istorice şi urcă miercuri cu 1%

Din cele 14 sesiuni din luna septembrie de până acum, prima ligă bursieră de la Bucureşti a scăzut doar în trei, avansul cumulat fiind de peste 9%, conform calculelor realizate de ZF. Toţi indicii bursieri locali s-au apreciat miercuri. Din rândul companiilor din BET, patru au fost pe minus, trei la acelaşi preţ cu cel din şedinţa anterioară şi restul pe plus.

Cele mai mari creşteri din BET au fost înregistrate de Bursa de Valori Bucureşti (2,9%), Fondul Proprietatea (2,8%), Banca Transilvania (1,9%), Transgaz şi Transelectrica (1,4%), OMV Petrom (1,1%), Hidroelectrica şi Nuclearelectrica (1%). La polul opus, au scăzut Transport Trade Services (minus 3,7%), TeraPlast (minus 2,7%), One United Properties (minus 0,6%) şi Digi Communications (minus 0,3%).

Lichiditatea totală s-a ridicat la 160 de milioane de lei, peste media zilnică de tranzacţionare de 145 de milioane de lei, iar jumătate din rulaj a fost asigurat de tranzacţiile cu acţiuni Petrom (35 mil. lei), Hidroelectrica (31 mil. lei) şi FP (16 mil. lei).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici