Bursa de la Bucureşti deschide ziua de tranzacţionare în creştere, cu un plus de peste 2%

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a deschis, marţi, sesiunea de tranzacţionare cu o creştere de peste 2% pe toţi indicii, după scăderile pronunţate de ieri.

308 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti deschide ziua de tranzacţionare în creştere, cu un plus de peste 2%

Bursa de la Bucureşti deschide ziua de tranzacţionare în creştere, cu un plus de peste 2%

Evoluţia de la Bucureşti este în tendinţă cu mersul burselor asiatice şi europene, care au crescut marţi, după şocul de luni, declanşat de conflictul dintre Arabia Saudită şi Rusia pe tema preţurilor la petrol. Ministrul rus al energiei Alexander Novak a fost citat luni de Reuters spunând că sectorul petrolier din Rusia va rămâne competitiv şi îşi va păstra cota de piaţă, în ciuda scăderii preţului ţiţeiului.

Toţi cei nouă indici ai BVB au înregistrat creşteri de peste 2%. La mai puţin de o oră de la deschidere, indicele principal BET se tranzacţiona în creştere cu 2,7%, în preajma pragului psihologic de 9.000 de puncte.

Pieţele de capital din Europa au înregistrat marţi creşteri cuprinse între 1-2%, în timp ce bursele asiatice au evoluat de asemenea pozitiv, cu indicele chinez de la Shanghai în creştere cu 1,82%.

Contractele futures pe indicele de referinţă american S&P 500 se tranzacţionau în creştere cu 3%, indicând o evoluţie bună a indicilor şi la Wall Street.

Luni, indicii bursieri din Europa au încheiat ziua la cel mai redus nivel din ultimele opt luni, iar indicii de pe Wall Street au înregistrat cea mai pronunţată scădere zilnică de la criza financiară din 2008 încoace.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici