Bursa de la Bucureşti începe săptămâna cu un avans de 0,9% pe indicele BET

  • Indicele BET, unde sunt incluse cele 20 de companii din „prima ligă” a Bursei de Valori Bucureşti, a crescut luni cu 0,86%, conform datelor BVB, citate de Ziarul Financiar.
  • Marţi, tranzacţiile de pe piaţa locală de capital vor fi oprite pe fondul Zilei Unirii Principatelor Române.
169 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti începe săptămâna cu un avans de 0,9% pe indicele BET

Banca Transilvania (TLV) este singurul emitent din componenţa benchmark-ului care a suferit pierderi, mai exact 0,24%. Cea mai mare creştere - 6,1% -a fost cea a Aquila (AQ), companie urmată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu 2,78%, şi Nuclearelectrica (SNN), în urcare cu 2,06%.

Între timp, Conpet a înregistrat un plus de 1,93%. Acţiunile Romgaz (SNG) şi Sphera Franchise Group (SFG) s-au apreciat cu 1,37%, respectiv 1,34%.

Toţi indicii de la BVB au crescut în prima sesiune de trading a săptămânii, de la plus 0,86% pe BET-TR, care include dividendele atribuite acţionarilor, la 1,73% pentru BET-FI, unde sunt incluse cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea (FP).

Valoarea tranzacţiilor de pe întreg segmentul de acţiuni a fost de 27,6 de milioane de lei, cu 35,7% sub lichiditatea înregistrată vineri, respectiv 42,9 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici