Bursa din New York a deschis în creştere, în urma ştirilor pozitive din sectorul financiar european

Bursa din New York a deschis tranzacţiile de marţi în creştere, alimentată de ştirile pozitive din sectorul financiar european, investitorii ignorând datele privind scăderea preţurilor locuinţelor în SUA, transmite Reuters.

5 afișări

Dow Jones a urcat cu 1,01%, Standard & Poor's 500 cu 1,06%, iar Nasdaq a crescut cu 1,48%.

Potrivit datelor oficiale, preţurile locuinţelor din Statele Unite au scăzut cu 19% în ianuarie.

În Europa, acţiunile Barclays au crescut după ce banca a anunţat că performanţele sale în domeniul tranzacţiilor continuă să fie solide. Titlurile Fortis au urcat, întrucât grupul s-a prezentat, marţi, ca un grup de asigurări viabil, în pofida pierderilor de 28 de miliarde de euro raportate în 2008.

Indicii principalelor burse din SUA au închis şedinţa de tranzacţionare de luni în scădere cu până la 3,5%, după ce autorităţile SUA au respins programele de restructurare ale General Motors (GM) şi Chrysler, iar în Europa au fost demarate o serie de acţiuni pentru susţinerea unor bănci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici