Bursa din Shanghai a închis în scădere cu 7,6%

Bursa din Shanghai a închis în scădere marţi cu 7,6%, înregistrând cel mai grav declin pe parcursul a patru zile după 1996, din cauza temerilor investitorilor că Guvernul de la Beijing abandonează măsurile de susţinere a pieţei financiare, în timp ce bursa din Tokyo a coborât cu 4%.

254 afișări
Imaginea articolului Bursa din Shanghai a închis în scădere cu 7,6%

Bursa din Shanghai a închis în scădere cu 7,6% (Foto:Shutterstock)

La Hong Kong, indicele Hang Seng a coborât cu 0,3%.

Shanghai Composite Index a coborât sub nivelul de 3.000 de puncte pentru prima oară în ultimele opt luni. Pe parcursul a patru şedinţe de tranzacţionare, începând din 19 august, indicele bursei din Shanghai a scăzut cu 22%, transmite Bloomberg.

Peste 700 de acţiuni s-au depreciat marţi cu limita maximă de 10%, la Shanghai, între acestea fiind şi titlurile PetroChina, cea mai mare companie chineză în funcţie de capitalizarea de piaţă.

Speculaţiile din jurul intenţiilor guvernului chinez s-au intensificat din 14 august, după ce autoritatea de reglementare a pieţei de capital a semnalat că autorităţile vor reduce campania de susţinere a cotaţiilor acţiunilor, ca urmare a reducerii volatilităţii.

China Securities Regulatory Commission nu a încercat să calmeze investitorii, după prăbuşirea de luni a bursei, care a închis în declin cu 8,5%.

Declinul de marţi este a şaptea scădere de peste 6% a indicelui din Shanghai din ultimele trei luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici