Bursa din Sibiu suspendă operaţiunile cu derivate

Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu a oprit şi ea tranzacţiile cu derivate, după ce Bursa de Valori Bucureşti a suspendat transferurile cu acţiuni în urma prăbuşirii cotaţiilor.

67 afișări
Imaginea articolului Bursa din Sibiu suspendă operaţiunile cu derivate

Bursa din Sibiu suspendă operaţiunile cu derivate

"Potrivit regulamentului, atât timp cât activele suport sunt oprite de la tranzacţionare pe piaţa spot, se suspendă şi tranzacţiile cu derivatele care au ca suport acest active", a declarat pentru MEDIAFAX, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Bursei din Sibiu.

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti a suspendat tranzacţiile, la ora 11:08, după ce piaţa s-a prăbuşit, înregistrând scăderi ale cotaţiilor de peste 10%, chiar 14,64% în cazul societăţilor de investiţii financiare (SIF).

"La ora 11:13, Bursa din Sibiu a suspendat toate transferurile cu derivate, iar după ora 11:30 tranzacţiile cu derivate având ca activ suport aur, valute şi rata dobânzii au fost reluate, rămânând oprite de la transfer doar contractele bazate pe acţiuni cotate la BVB", a adăugat Todăriţă.

La momentul suspendării activităţii Bursei din Sibiu, lichiditatea pieţei derivatelor se ridica la 13,3 milioane de lei, fiind transferate până la ora opririi activităţii 11.500 de contracte.

Activitatea Bursei din Sibiu, reluată concomitent cu reînceperea tranzacţionării la BVB

Tranzacţionarea contractelor futures şi options la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu (BMFMS) va fi reluată concomitent cu reînceperea transferurilor cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat Bursa din Sibiu.

Conducerea BVB a propus brokerilor ca tranzacţiile să rămână oprite pe toată durata şedinţei de miercuri şi să fie reluate joi, în programul obişnuit.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici