Burse internaţionale: Asia pe plus, Statele Unite pe minus

Pieţele asiatice au recuperat miercuri pierderile din ziua precedentă, spre deosebire de Wall Street, care a scăzut în continuare, sentimentele mixte fiind generate de evoluţia preţului petrolului, de bugetul italian şi de tensiunile iscate de moartea jurnalistului Jamal Khashoggi.

141 afișări
Imaginea articolului Burse internaţionale: Asia pe plus, Statele Unite pe minus

Burse internaţionale: Asia pe plus, Statele Unite pe minus

Analiştii şi brokerii se aşteaptă ca şi acţiunile europene să deschidă pe plus.

BSE Sensex a crescut la Bombay cu 0,31%, Hang Seng (Hong Kong) are un plus de 0,11%, iar Nikkei 225 a închis la Tokyo cu 0,37% mai mult.

La New York Dow Jones a închis cu un minus de 0,50%, Nasdaq cu -0,42%, iar S&P 500 cu -0,55%. În cazul indicelui S&P 500, 353 de acţiuni au căzut cu 10 procente sau mai mult faţă de maximele din ultimul an de zile; din acestea, 179 de titluri au scăzut cu 20% sau mai mult, intrând în teritoriul unei pieţe „bear” – în scădere (spre deosebire de piaţa „bull”, în creştere).

Acţiunile Apple sunt printre cele mai afectate, pierzând 4,6% din valoarea record de 1.000 de miliarde de dolari atinsă pe 3 octombrie.

Aurul a crescut cu peste un procent, la 1.235 dolari/uncie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici