Bursele arabe au scăzut puternic sâmbătă şi duminică, reacţionând la reducerea ratingului SUA

Bursele arabe au scăzut puternic sâmbătă şi duminică, din cauza temerilor privind situaţia economică globală, după ce Standard & Poor's (S&P) a redus pentru prima dată ratingul Statelor Unite sub nivelul de top AAA, transmite Bloomberg.

422 afișări
Imaginea articolului Bursele arabe au scăzut puternic sâmbătă şi duminică, reacţionând la reducerea ratingului SUA

Bursele arabe au scăzut puternic sâmbătă şi duminică, reacţionând la reducerea ratingului SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele Tadawul al bursei din Arabia Saudită a coborât sâmbătă cu 5,5%, cea mai accentuată scădere de la 1 martie, iar indicele DFM General al pieţei din Dubai a pierdut duminică 5,2%, cea mai slabă şedinţă din ianuarie.

Pieţele din regiune sunt afectate de sentimentul negativ propagat pe plan mondial de evenimentele din Statele Unite, dar şi de performanţele slabe de sâmbătă ale bursei saudite, potrivit unui analist din Dubai.

Bursa de la New York a avut cea mai slabă săptămână din ultimele 32 de luni, în timp ce pieţele europene au înregistrat cele mai mari scăderi din noiembrie 2008. Indicele S&P 500 al bursei de la New York a pierdut 7,2%, iar Stoxx 600 Europe a căzut cu 9,9%.

Preţul petrolului s-a retras cu 9,2%, la 86,88 dolari pe baril pentru piaţa americană.

Traderii saudiţi susţin că bursa locală a reacţionat mai mult la prăbuşirea burselor şi pieţelor de mărfuri din întreaga lume în cursul săptămânii, decizia S&P privind ratingul SUA având un impact mai redus, deoarece a fost anticipată de mulţi investitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici