Bursele europene în declin, din cauza comentariilor Moody's privind Franţa

Bursele europene şi-au accelerat scăderea şi erau în declin cu peste 2% luni dimineaţă după ce agenţia Moody's a avertizat că ratingul Franţei este ameninţat de creşterea dobânzilor şi de perspectivele economice nefavorabile.

403 afișări
Imaginea articolului Bursele europene în declin, din cauza comentariilor Moody's privind Franţa

Bursele europene în declin, din cauza comentariilor Moody's privind Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 2,2% până la ora 8:52 GMT.

Pieţele europene au deschis în scădere cu 0,7%, în linie cu cele asiatice, din cauza eşecului iminent al "supercomisiei" din Congresul SUA de a ajunge la un consens privind măsurile de reducere a deficitului bugetar şi datoriei de stat.

Moody's a arătat că creşterea recentă a dobânzilor obligaţiunilor guvernamentale ale Franţei şi deteriorarea perspectivelor economice ar putea afecta negativ ratingul de credit.

Agenţia a anunţat în octombrie că ar putea efectua în următoarele trei luni o evaluare a ratingului Franţei, cu perspectivă negativă.

"Dacă vor persista pentru o perioadă prelungită, costurile ridicate de împrumut ar amplifica dificultăţile fiscale cu care se confruntă guvernul francez, în contextul deteriorării perspectivelor de creştere economică, cu implicaţii negative de credit", a arătat Alexander Kockerbeck, analist la Moody's, într-o analiză prezentată luni.

Informaţiile privind eşecul comisiei din Congresul SUA au readus în atenţia investitorilor divergenţele politice adânci de la Washington, care împiedică implementarea unor măsuri şi reforme esenţiale pentru aşezarea finanţelor publice ale SUA pe un făgaş stabil şi sustenabil.

Surse apropiate situaţiei au declarat duminică pentru Reuters că liderii supercomisiei de reducere a deficitului se vor declara luni învinşi în faţa divergenţelor politice, după trei luni de negocieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici