Bursele europene închid în scădere, în urma declinului din sectorul bancar

Principalele burse europene au închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de miercuri, lovite de pierderile puternice ale cotaţiilor din sectorul bancar.

124 afișări
Imaginea articolului Bursele europene închid în scădere, în urma declinului din sectorul bancar

Bursele europene închid în scădere, în urma declinului din sectorul bancar (Imagine: Shutterstock)

Acţiunile Societe Generale au scăzut pe parcusul şedinţei cu până la 21% din cauza unor speculaţii pe burse privind situaţia financiară a băncii. Un reprezentant al Societe Generale a negat categoric zvonurile de pe burse, însă acţiunile au închis în scădere cu 14,7%, după ce au înregistrat cel mai mare declin procentual din peste două decenii.

Acţiunile Credit Agricole au coborât cu 11,8%, în timp ce indicele sectorului bancar european a scăzut cu 6,5%.

"Rămânem fără ţări cu rating «AAA». Dacă Franţa este retrogradată, va fi ridicată şi problema altor state. Finanţele publice nu au, în general, o situaţie foarte solidă", a afirmat Klaus Wiener, economist şef la Generali Investments, companie care administrează active de 330 de miliarde de euro.

Indicele FTSEurofirst 300, care include marile companii europene, a scăzut cu 3,8%.

Pe bursele importante din Europa, indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a pierdut 3,19%, DAX al pieţei germane a coborât cu 6,08%, iar CAC 40 francez cu 4,98%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici