Bursele internaţionale au pierdut 2.500 mld. dolari în această săptămână, echivalent cu PIB-ul Franţei

Indicele MSCI All-Country World, care include cotaţii din întreaga lume, a pierdut în această săptămână 2.500 miliarde dolari din capitalizare, echivalent cu PIB-ul Franţei, din cauza temerilor că Italia şi Spania sunt îngiţite de criza datoriilor, iar economia mondială se îndreaptă spre recesiune.

420 afișări
Imaginea articolului Bursele internaţionale au pierdut 2.500 mld. dolari în această săptămână, echivalent cu PIB-ul Franţei

Bursele internaţionale au pierdut 2.500 mld. dolari în această săptămână, echivalent cu PIB-ul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MSCI All-Country World se află în scădere cu 8,6% faţă de începutul săptămânii şi ar putea înregistra cea mai mare scădere procentuală din noiembrie 2008, transmite Reuters.

Numai indicele S&P 500 al bursei din Statele Unite a pierdut 840 de miliarde de dolari din capitalizare în această săptămână, în timp ce acţiunile incluse în MSCI Europe au scăzut cu 817 miliarde de dolari.

"Acestea sunt burse pe care trebuie să fii atent, nu să fii un erou", a declarat directorul general al Royal Bank of Scotland, Stephen Hestor, după ce banca a anunţat pierderi pentru prima jumătate a anului.

Credit Suisse a revizuit, vineri, în scădere ţinta pentru indicele S&P 500 la sfârşitul săptămânii, de la 1.450 de puncte la 1.350 de puncte. Aşteptările băncii elveţiene sunt, însă, cu 11% peste nivelul de 1.200 de puncte din închiderea şedinţei de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici