- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.03.2020, 12:52)
- Mihai Gongoroi
Bursele internaţionale schiţează o nouă revenire. La Bucureşti, cotaţiile cresc cu 1,5% în primele ore
Bursele din Europa au crescut la deschidere, joi, schiţând o nouă mişcare de revenire după vânzările masive din ultimele sesiuni, provocate de temerile privind impactul economic al coronavirusului. La Bucureşti, la două ore de la deschidere, indicele principal BET creştea cu 1,5%.
Urmărește
1488 afișări
Sursa foto: Profimedia
Indicele pan-european STOXX 600 creştea cu 1% la aproximativ două ore de la deschidere după ce a scăzut miercuri cu 3,9% la cel mai redus nivel din decembrie 2012. Indicii burselor de la Paris şi Frankfurt creşteau cu circa 2,5%, respectiv 0,3%, la două ore de la deschidere, în timp ce la Bucureşti, referinţa BET era pe revenire cu 1,5% cu după o scădere de 3,6% cu o zi înainte. La deschidere, cotaţiile de la bursa locală au scăzut cu 1%. Guvernul a anunţat miercuri şi joi mai multe măsuri de sprijin pentru economie printre care un program de 2 miliarde de euro şi susţinerea şomajului tehnic.
La Londra, indicele FTSE 100 marca un o depreciere de 0,8% după o scădere de 4%. Miercuri, lira sterlină s-a depreciat puternic faţă de dolar spărgând o barieră psihologică şi ajungând la cel mai redus nivel din ultimii 35 de ani, 1,14 lire/dolar, în condiţiile în care investitorii s-au refugiat în moneda americană, iar guvernul Boris Johnson a anunţat recent un program de stimulare economică de 400 de miliarde de lire sterline.
BCE a luat miercuri seară noi decizii pentru calmarea pieţelor şi prevenirea unei crize financiare. BCE a anunţat lansarea unui nou program de achiziţie de obligaţiuni suverane şi corporative în valoare de 750 miliarde de euro, anunţ care a redus puternic rata dobânzilor la titlurile suverane ale Italiei pe scadenţa 10 ani de la 2,4% la 1,6%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
La New York, în pre-market, contractele futures pe indicii bursieri americani Dow Jones Industrial Average şi S&P 500 se tranzacţionau în scădere cu circa 1,6% după ce, miercuri, Dow Jones a consemnat o nouă scădere de 1.330 de puncte, echivalentul unei scăderi de 6,3%. Pe parcursul zilei bursiere de miercuri, Dow a scăzut chiar şi 2.300 de puncte.
În Asia nu s-a conturat aceeaşi tendinţă joi, majoritatea indicilor încheind ziua închis în scădere. Bursa de la Shanghai a marcat o scădere de 0,98%, în timp ce bursa din Taiwan a suferit cea mai mare depreciere din regiune, indicele principal pierzând 5,83%. Referinţa din Australia a scăzut cu 3,8%.
Volatilitatea extremă a dominat ultimele două săptămâni de pe pieţele de capital internaţionale în condiţiile în care iminenţa unei noi recesiuni globale în prima jumătate a anului a devenit realitate. Scăderile din ultimele săptămâni au fost cele mai mari de la criza financiară din 2008 încoace, impulsionate de răspândirea coronavirusului, prăbuşirea cotaţiilor internaţionale la ţiţei, interdicţia de zbor aplicată de Statele Unite ţărilor din Spaţiul Schengen şi măsurile de distanţare socială aplicate de guvernele din întreaga lume.
De asemenea, preţul petrolului Brent, de referinţă pentru piaţa europeană, urca uşor la ora transmiterii ştirii cu circa 5,8%, la 26,3 dolari barilul, după o prăbuşire de 13,4% miercuri. Preţul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) creştea de asemenea cu 12,1%, după ce miercuri s-a prăbuşit cu 24,4% şi a atins un preţ de 20,3 dolari/baril, cel mai mic preţ din ultimii 18 ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu