Bursele şi-au redus din pierderi, după acţiunea coordonată a principalelor bănci centrale

Bursele de acţiuni din întreaga lume şi-au redus din pierderile semnificative înregistrate în prima parte a şedinţei de miercuri, după ce principalele bănci centrale din lume au anunţat o acţiune coordonată de reducere a dobânzilor de politică monetară pentru a opri înrăutăţirea crizei financiare.

20 afișări
Imaginea articolului Bursele şi-au redus din pierderi, după acţiunea coordonată a principalelor bănci centrale

Bursele şi-au redus din pierderi, după acţiunea coordonată a principalelor bănci centrale (Imagine: Mediafax Foto)

Indicele MSCI, de referinţă pentru bursele mondiale de acţiuni, s-a îndepărtat de nivelul minim al ultimilor patru ani atins în prima parte a şedinţei de miercuri, dar se menţine cu 2,2% sub nivelul de la debutul tranzacţiilor.

Barometrul MSCI pentru pieţele emergente a crescut de la 611,82 puncte, la 614,11 puncte după deciziile băncilor centrale, dar se menţine cu 6,82% în scădere pentru ziua de miercuri.

Bursa de la Varşovia a trecut pe verde, principalul indice urcând cu 1,3% după deciziile băncilor centrale, comparativ cu un declin de 5,2% înregistrat în prima parte a şedinţei de tranzacţionare.

Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor acţiuni europene, se tranzacţionează în scădere cu 1,6%, la 988,61 puncte, comparativ cu un declin de aproape 4% înregistrat înainte de acţiunile coordonate ale principalelor bănci centrale din lume.

FTSE 100, pentru bursa de la Londra, şi-a redus din pierderi, plasându-se în scădere cu 0,02%, la 4.603,8 puncte, după ce a înregistrat anterior un declin de maxim 7,2%.

Indicele CAC 40, de referinţă pentru piaţa de la Paris, se menţine în coborâre, cu 2,07%, la 3.656,87 puncte, comparativ cu o scădere de 4,72% înregistrată înainte de deciziile băncilor centrale.

DAX, de referinţă pentru bursa de la Frankfurt, a scăzut cu 5,79% în prima parte a tranzacţiilor, dar ulterior a ajuns la un declin de 2,47%.

Rezerva Federală americană (Fed), Banca Centrală Europeană (BCE), Banca Angliei şi băncile centrale din Elveţia, Canada şi Suedia, au redus dobânzile de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici