Câciu anunţă un acord de finanţare cu Antibiotice Iaşi pentru o nouă capacitate de producţie

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, anunţă semnarea unui acord de finanţare cu Antibiotice Iaşi pentru o nouă capacitate de producţie şi logistică care va asigura fabricarea de noi medicamente generice.

589 afișări
Imaginea articolului Câciu anunţă un acord de finanţare cu Antibiotice Iaşi pentru o nouă capacitate de producţie

Câciu anunţă un acord de finanţare cu Antibiotice Iaşi pentru o nouă capacitate de producţie

„Finanţăm investiţiile private! Pentru o dezvoltare durabilă! Din punctul meu de vedere alocările pentru măsurile economice care să vizeze investiţii private trebuie să fie de cel puţin echivalentul sumelor alocate pentru investiţii publice. Mă bucură faptul că reuşim să finanţăm încă o investiţie importantă în economia românească, în special în sectorul producţiei de medicamente generice, anunţându-vă că a fost semnat un acord de finanţare cu Antibiotice Iaşi pentru o nouă capacitate de producţie şi logistică care va asigura fabricarea de noi medicamente generice valoroase, prin abordarea a noi forme farmaceutice, respectiv soluţii sterile injectabile şi produse topice sterile”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Potrivit acestuia, noua investiţie se va face cu un sprijin substanţial de finanţare dat de Ministerul Finanţelor.

„Doar astfel putem contribui concret la creşterea valorii adăugate în economia naţională prin asemenea investiţii în afaceri de calibru şi branduri româneşti, care nu ne cresc doar productivitatea, dar şi competitivitatea pe pieţele regionale. Investiţia Antibiotice SA se ridică la 200 de milioane de lei, din care ajutorul de stat este de 85 de milioane lei”, a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, tot în această săptămână s-a parafat preluarea de către statul român, prin CEC Bank, a Fondului de Garantare a Creditului Rural, furnizor de garanţii şi finanţări din domeniul agriculturii şi industriei alimentare, „acţiune care întregeşte un alt obiectiv de mandat şi anume acela ca Ministerul Finanţelor să deţină toate cele trei fonduri de garantare şi contragarantare (FNGCIMM, FGCR şi FRC) care, alături de cele două mari bănci ale statului dar şi de ceilalţi actori din sistemul bancar să asigure finanţarea masivă a economiei româneşti prin programe dedicate care să asigure o dezvoltare durabilă, diversificată şi sustenabilă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici