Câciu spune că ţara noastră a intrat în lumea bună: Aderarea la OCDE înseamnă că România rămâne o destinaţie sigură pentru investitorii străini

Aderarea României la OCDE înseamnã stabilitate financiarã şi garanţii cã România rãmâne o destinaţie sigurã pentru investitorii strãini, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

3072 afișări
Imaginea articolului Câciu spune că ţara noastră a intrat în lumea bună: Aderarea la OCDE înseamnă că România rămâne o destinaţie sigură pentru investitorii străini

Câciu spune că ţara noastră a intrat în lumea bună: Aderarea la OCDE înseamnă că România rămâne o destinaţie sigură pentru investitorii străini

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, şi Mathias Cormann, Secretarul General al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), au discutat vineri despre Studiul economic al OCDE pentru România. Aceasta este prima întâlnire din cadrul negocierilor foii de parcurs pentru aderarea României la prestigioasa organizaţie.

Discuţiile au privit evoluţiile din domeniul finanţelor publice, precum reducerea deficitului bugetar şi menţinerea sprijinului fiscal dedicat, digitalizarea administraţiei fiscale, implementarea eficientă a investiţiilor publice şi guvernanţa companiilor de stat.

”Sunt mulţumit că astăzi am primit avizul pozitiv pentru aderarea la recomandările OCDE la principiile Instituţiilor Fiscale Independente. Sunt încrezător că în perioada următoare vom face progrese la nivel tehnic în acest domeniu alături de Consiliul Fiscal şi OCDE. Ministerul Finanţelor este implicat în prezent în derularea a două analize cu OCDE, una privind Codurile de liberalizare a mişcărilor de capital şi a operaţiunilor curente invizibile şi o alta privind aplicarea principiilor guvernanţei corporative a întreprinderilor publice din România. În ambele cazuri discuţiile avansează foarte bine. Am mai avut un proiect comun care a vizat analiza procesului bugetar şi care s-a încheiat de curând. Acum, aşteptăm publicarea raportului OCDE”, a precizat Adrian Câciu.

În intervenţia sa, ministrul Finanţelor a subliniat menţinerea angajamentului României de revenire în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în anul 2024 şi consolidarea fiscală graduală. De asemenea, Adrian Câciu a prezentat măsurile adoptate la nivel naţional, precum şi cele asumate de Ministerul Finanţelor în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vor duce la accelerarea modernizării continue a administraţiei fiscale, ceea ce va avea un rol crucial în îmbunătăţirea colectării impozitelor.

Totodată, Adrian Câciu a subliniat că prioritatea guvernului este implementarea eficientă a investiţiilor publice asumate în bugetul pe 2022, la nivelul de 6,7% din PIB, cea mai mare alocare din ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
câciu,
ocde,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici