Căderea Bitcoin continuă. Criptomoneda se tranzacţionează la cel mai mic nivel din ultimele 5 luni

  • Scăderea criptomonedei Bitcoin continuă şi marţi.
  • La acestă oră Bitcoin se tranzacţionează sub pragul de 30.000 de dolari, cel mai mic preţ din ultimele cinci luni.
1017 afișări
Imaginea articolului Căderea Bitcoin continuă. Criptomoneda se tranzacţionează la cel mai mic nivel din ultimele 5 luni

Căderea Bitcoin continuă. Criptomoneda se tranzacţionează la cel mai mic nivel din ultimele 5 luni

 

Bitcoin a scăzut cu 8%, până la 29.674 de dolari, potrivit Coin Metrics. Specialiştii au avertizat că o scădere sub pragul de 30.000 ar putea amplifica tendiţa de vânzare a jucătorilor din piaţă, relatează CNBC.

Preţurile Bitcoin şi ale altor criptomonede au fost afectate în ultimele săptămâni de o serie de schimbări din China, unde autorităţile de reglementare au impus noi restricţii asupra mineritului şi au întărit regulile pentru firmele financiare cu privire la furnizarea de servicii cripto.

Preocupările de mediu prind criptomonedele şi consumul lor de energie electrică au devenit un nou punct sensibil şi în Vest. CEO-ul Tesla, Elon Musk, suspendând utilizarea bitcoinului ca plată pentru vehicule şi afirmând că pauza va rămâne în vigoare până când minerii vor folosi mai multă energie verde.

Odată cu pierderile de marţi, bitcoinul a scăzut cu aproximativ 54% de la maximul său istoric de peste 64.000 de dolari de la mijlocul lunii aprilie.

Alte criptomonede s-au confruntat, de asemenea, cu presiunea, eterul scăzând cu 8%, iar dogecoinul înregistrând o cădere de peste 16%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici