"Campionii" Bursei şi-au revenit mai repede decât economia

Primele 10 companii nefinanciare de pe Bursă au raportat anul trecut afaceri în creştere faţă de 2009, lideri fiind firmele din industrie, energie şi farma, informează Ziarul Financiar.

22 afișări
Imaginea articolului "Campionii" Bursei şi-au revenit mai repede decât economia

"Campionii" Bursei şi-au revenit mai repede decât economia (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Creşterea consumului de energie electrică şi gaze naturale pe fondul revenirii producţiei industriale, avansul puternic al exporturilor, dar şi creşterea preţului petrolului şi al metalelor pe pieţele internaţionale au făcut ca primele zece mari companii de pe Bursă să raporteze anul trecut afaceri în creştere, deşi per ansamblu economia a avut al doilea an de scădere.

Primele 50 de companii nefinanciare de pe Bursă (fără bănci şi SIF-uri) au înregistrat afaceri cumulate de 21,3 mld. lei (5 mld. euro), în creştere cu 15% faţă de 2009, în condiţiile în care Petrom, cea mai mare companie locală, nu şi-a publicat încă rezultatele.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici