Când vor fi deschise drumurile naţionale. Anunţul ministrului demis al Transporturilor

Începând cu ora 12:00, atunci când se ridică codul portocaliu, majoritatea celor 22 de drumuri naţionale care sunt acum închise vor fi deschise circulaţiei, iar pe cele patru drumuri cu circulaţie îngreunată se va merge normal, a declarat Lucian Bode, ministrul demis al Transporturilor.

439 afișări
Imaginea articolului Când vor fi deschise drumurile naţionale. Anunţul ministrului demis al Transporturilor

Ministrul a precizat că 35 de trenuri sunt în acest moment anulate, pentru că nu pot să se deplaseze pentru că pe linii au căzut copaci. „Avem o singură linie închisă în zona Vatra Dornei, acolo am intervenit, sunt copaci căzuţi, linia e închisă, dar am luat decizia ca acolo unde situaţia era în pericol să rămână trenurile pe linii blocate, mai bine să anulăm respectivele trenuri. Au rămas în gară”, a spus ministrul.

Bode a adăugat că la metrou se circulă bine, trenurile au fost suplimentate, „anticipând că în această dimineaţă foarte mulţi bucureşteni vor dori să circule cu metroul, având în vedere că la suprafaţă intervenţile, în ceea ce priveşte deszăpezirea, nu sunt aşa cum ar fi tebuit să fie. Sunt 65 de trenuri care circulă, am discutat cu dispeceratul, nu sunt întârzieri, toate trenurile disponibile cirulă acum la metrou”.

MInistrul spune că nu sunt curse aeriene anulate, ci doar întârziate. „Avem o întârziere foarte mare pe zborul de Iaşi, zborul Tarom, pentru că piloţii nu au reuşit să ajungă la aeronavă, rămânând înzăpeziţi în locaităţile din jurul Bucureştiului. Cursele Tarom sunt întârziate, dar să vedem, să vorbim cu cei de la aeroport, noi ne-am făcut treaba, curăţând calea de rulare, dar la destinaţie, la Iaşi, la Cluj, dacă lucrurile nu sunt în regulă, avionul nu pleacă, şi cursele interne şi externe, durează foarte mult operaţiunea de degivrare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici