Care sunt cele mai mari bănci care tranzacţionează datoria publică a României? Topul băncilor dealeri primari pe piaţa titlurilor de stat

ING Bank, care a coborât de pe locul patru pe şase în topul după active la jumătatea anului 2023, era la finalul anului trecut lider în clasamentul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat.

1075 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai mari bănci care tranzacţionează datoria publică a României? Topul băncilor dealeri primari pe piaţa titlurilor de stat

Care sunt cele mai mari bănci care tranzacţionează datoria publică a României? Topul băncilor dealeri primari pe piaţa titlurilor de stat

Dealerii mari de pe piaţa titlurilor de stat sunt şi în topul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci  CEC Bank a redevenit dealer primar din luna mai 2022, dar a intrat în top după 12 luni, ocupând la final de 2023 locul 5 în topul celor 8 dealeri Analizând situaţia la final de an pe mai mulţi ani, vedem că lider pe piaţa dealerilor primari era ING Bank la finalul anilor 2023, 2022, 2020 şi 2019, în 2021 era BCR, în 2018 BRD era lider, în 2017 BCR, în 2016 Raiffeisen Bank, iar în 2015 Banca Transilvania conducea topul dealerilor primari  Prin intermediul dealerilor primari sunt depuse ofertele la licitaţiile de titluri de stat, atât în cont propriu, cât şi în contul clienţilor acestora - investitori locali sau străini.

ING Bank, care a coborât de pe locul patru pe şase în topul după active la jumătatea anului 2023, era la finalul anului trecut lider în clasamentul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat. Banca preluase din nou la final de S1/2022 conducerea acestui top, după ce în primele luni din 2022 şi în a doua jumătate din 2021 coborâse pe poziţia 2, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

O ascensiune în topul dealerilor primari în 2023 se observă în cazul băncii româneşti cu capital francez, BRD, a treia cea mai mare bancă după active, care se plasa la final de decembrie 2023 pe locul 2 în topul dealerilor primari. BRD a avansat în clasament faţă de anul 2022, când era pe poziţia 4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici