Care va fi oraşul cu cei mai mulţi vizitatori în 2012. Ce va determina afluenţa turiştilor

Londra rămâne destinaţia turistică numărul unu din întreaga lume, susţinută şi de Jubileul de Diamant al reginei Marii Britanii, şi va atrage în acest an cele mai multe cheltuieli transfrontaliere, depăşind oraşe ca New York sau Paris, conform studiului MasterCard Global Destination Cities Index.

293 afișări
Imaginea articolului Care va fi oraşul cu cei mai mulţi vizitatori în 2012. Ce va determina afluenţa turiştilor

Care va fi oraşul cu cei mai mulţi vizitatori în 2012. Ce va determina afluenţa turiştilor (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Atraşi de muzeele reprezentative, restaurantele şi teatrele de top, precum şi de mediul de afaceri flexibil, turiştii care vin în Londra vor cheltui mai mult decât media pe cap de turist preconizată pentru restul oraşelor incluse în raport. Londra, centru global comercial, este pe cale de a deveni, de asemenea, o capitală a plăţilor fără numerar, în viitorul nu foarte îndepărtat.

MasterCard estimează că, în Marea Britanie, tranzacţiile electronice ar putea detrona plăţile cu numerar până în 2025 .

Topul primelor cinci oraşe din care provin cei mai mulţi turişti ai Londrei sunt Dublin, New York, Stockholm, Amsterdam şi Frankfurt. Numărul vizitatorilor din Frankfurt este preconizat să înregistreze creşteri de 20,8%.

Chiar dacă cei mai mulţi turişti vor veni din Dublin, conform raportului, vizitatorii din New York vor cheltui mai mult decât dublu odată ce ajung în Londra. Tiparele de cheltuieli sunt reciproce - londonezii care vizitează New York-ul vor cheltui mai mult decât vizitatorii din celelalte patru ţări de origine.

Chiar dacă raportul estimează că Parisul va avea mai puţini turişti internaţionali în 2012, cu un declin marginal de 0,6%, oraşul îşi va menţine locul al doilea pe acest segment.

Studiul estimează că turiştii vor cheltui aici mai mult cu 1,5%. În ciuda distanţei apropiate, Parisul nu face parte din top 5 oraşe din care provin turiştii care vizitează Londra. Parizienii vor călători mult mai departe, ei figurând în top 5 oraşe de origine ale vizitatorilor pentru New York sau Dubai.

Creşterea preconizată a cheltuielilor realizate în Paris urmează trendul pozitiv înregistrat de tranzacţiile cu cardul în Franţa.

New York este pe locul doi în ceea ce priveşte cheltuielile transfrontaliere, chiar dacă se preconizează o creştere de 6,8% pe acest segment. În ceea ce priveşte numărul de turişti, raportul estimează că New York va rămâne pe locul al 13-lea, chiar dacă pe acest segment se înregistrează creşteri de 5,2%.

New York rămâne o destinaţie atractivă mai ales pentru turiştii de peste ocean şi pentru canadieni. Turiştii din New York provin din Londra, Paris, Frankfurt şi Tokyo. Toronto completează topul celor 5 oraşe de origine ale celor care vizitează New York, ocupând cel de-al doilea loc.

Bangkok este metropola cu cele mai mari creşteri estimate ale numărului vizitatorilor străini şi ale cheltuielilor, din regiunea Asia/Pacific. Oraşul va fi martorul unei creşteri de 6,5% în ceea ce priveşte numărul vizitatorilor şi o creştere de 16,6% în ceea ce priveşte cheltuielile realizate de aceştia.

Cel mai mare trafic de turişti este preconizat că va veni din Tokyo, japonezii urmând să cheltuiască mai mult decât cei din top 5 oraşe de origine ale vizitatorilor. Turiştii care vor vizita Bangkok provin mai ales din interiorul regiunii Asia/Pacific.

Singapore a urcat două poziţii, ocupând locul patru, în ceea ce priveşte cheltuielile realizate de turiştii străini, cu o creştere de 12,7%.

Istanbul este oraşul care a avut cea mai mare evoluţie din top 5, în ceea ce priveşte numărul de turişti străini, acesta fiind preconizat să urce cu 14,7% în comparaţie cu 2011. Astfel, oraşul urcă o poziţie, pe locul al cincilea. Mai mult, oraşul a înregistrat o evoluţie şi în ceea ce priveşte cheltuielile realizate de vizitatorii străini, cu o creştere preconizată de 20,7% faţă de ultimul raport MasterCard.

Conform raportului, atât numărul de turişti care vor vizita Europa, cât şi valoarea cheltuielilor sunt estimate să crească. Top 10 al oraşelor din regiune arată o creştere generală combinată, a numărului de turişti, de 2,8%, şi a cheltuielilor realizate de aceştia, de 8,1%. Media cheltuielilor per vizită în aceste oraşe europene va ajunge la 1.172 de dolari, în creştere cu 5,1%, în comparaţie cu anul trecut.

Asia/Pacific iese în evidenţă în cadrul acestui raport, cu un total de turişti străini, pentru Top 10 oraşe din regiune, estimat să înregistreze creşteri de 9,5% şi un total al cheltuielilor estimat să se majoreze cu 15,3%. Media cheltuielilor realizate per vizită pentru aceste oraşe este preconizată să ajungă la 1.350 de dolari, în creştere cu 5,4%, comparativ cu anul precedent.

Bangkok ocupă primul loc pe regiune în ceea ce priveşte cheltuielile realizate de turişti, iar Tokio, care ocupă al şaselea loc, are cea mai rapidă creştere, de 24,2%. Aceeaşi tendinţă se păstrează şi pentru Taipei, care este estimat să aibă o creştere a cheltuielilor realizate de turişti de 20,5%.

Cifrele pentru America Latină arată o evoluţie, cu un număr estimat de vizitatori în creştere cu 7,3%, pentru oraşele din Top 10, şi un total al cheltuielilor preconizat să crească cu 7,9%. Chiar dacă în această regiune este estimată o scădere a sumelor medii cheltuite per vizită (la 982 de dolari), faţă de restul regiunilor, comparativ cu anul precedent, se înregistrează o creştere de 0,6%. Buenos Aires ocupă locul întâi în ceea ce priveşte cheltuielile realizate de turişti, în timp ce Quito şi Bogota au înregistrat cea mai rapidă creştere.

Perspectiva pentru regiunea Orientului Mijlociu şi Africa este una pozitivă, numărul vizitatorilor pentru oraşele din Top 10 urmând să urce cu 7,2%, totalul cheltuielilor realizate de aceştia este preconizat să fie mai mare cu 10,4%, iar valoarea medie a cheltuielilor per vizită cu 3%.

Turiştii vor cheltui cel mai mult în Dubai, acesta fiind, de asemenea, oraşul cu cea mai rapidă creştere din top 10 oraşe din regiune. Abu Dhabi este oraşul cu cea mai rapidă evoluţie, în ceea ce priveşte cheltuielile realizate de turişti, înregistrând o creştere de 20,7%, în acest an.

Şi regiunea America de Nord este preconizată să înregistreze creşteri pe ambele segmente-număr de turişti şi cheltuieli. Privind topul celor 10 oraşe, numărul de vizitatori este preconizat să crească, cu 4,1%, şi cheltuielile cu 5,8%. Şi suma medie cheltuită per vizită va creşte cu 1,6%, la 2.442 de dolari, conform raportului.

New York este oraşul unde turiştii vor cheltui cel mai mult, cu 6,8% în creştere faţă de anul trecut. Numărul turiştilor care vor veni aici va fi mai mare, de asemenea, cu 5,2%. Dallas şi Boston, chiar dacă nu sunt incluse în Top 10, vor înregistra creşteri în materie de sume cheltuite de turişti, ambele estimate la 13,6% faţă de anul trecut, iar numărul turiştilor se va extinde considerabil.

Şi Toronto, oraşul cu cea mai rapidă creştere din Top 10 metropole din America de Nord, se va bucura de sume mai mari cheltuite de turiştii străini, cu un avans estimat de 10,2% comparativ cu anul trecut.

În ceea ce priveşte numărul turiştilor străini, raportul estimează că oraşele Rio de Janeiro (cu un procent de 28,6%), Tokyo (cu un procent de 21,5%), Abu Dhabi (cu 17,9%), Tunis (cu 17,7%), Istanbul (cu 14,7%) şi Toronto (cu 7,6%) vor înregistra cele mai mari creşteri în regiunile lor.

În plus, zona Asia/Pacific (cu un procent de 9,5%) va avea cea mai mare creştere din 2012, dintre toate regiunile globului. Conform studiului, în ciuda contextului economic afectat de criză, numărul total al turiştilor internaţionali este preconizat să înregistreze creşteri de 5,7%, iar cheltuielile realizate de aceştia de 10,6%, comparativ cu anul precedent, pentru toate oraşele din Top 20.

MasterCard Worldwide Index of Global Destination Cities este realizat pe baza informaţiilor cu privire la zborurile internaţionale şi capacitatea de zbor, oferite de OAG Global, furnizor al datelor internaţionale din domeniul aviaţiei. Orarele de zbor sunt, de asemenea, folosite pentru a calcula frecvenţa de zbor dintre perechi de oraşe. Companiile aeriene publică în mod regulat şi istoricul load factor-ului (coeficientului de încărcare) şi programul zborurilor viitoare, indicatori luaţi în calcul pentru a estima numărul plecărilor în străinătate şi pentru a previziona plecările de anul următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici