Cât au cheltuit străinii care au venit în România în prima parte a anului

Românii au cheltuit 852 de milioane de euro pe călătoriile în străinătate în perioada ianuarie-iunie anul acesta, faţă de 856 de milioane de euro în perioada similară a anului anterior, arată datele de la BNR.

777 afișări
Imaginea articolului Cât au cheltuit străinii care au venit în România în prima parte a anului

Cât au cheltuit străinii care au venit în România în prima parte a anului (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

Pe de altă parte, străinii au lăsat în ţară 730 de milioane de euro, faţă de 706 milioane de euro în primul semestru din anul trecut, mai arată datele de pe site-ul bnr.ro.

Astfel, deficitul din turism s-a redus la 122 mil. euro faţă de 155 mil. euro în prima jumătate a anului anterior. Acest indicator este un barometru şi al businessurilor agenţiilor de turism de pe piaţa locală, afacerile celor mai mari dintre acestea fiind asigurate din vânzarea de bilete de avion pe destinaţii externe, dar şi de vacanţele în străinătate.

Anul trecut, românii au lăsat pe deplasările în străinătate 1,8 miliarde de euro, în timp ce străinii au cheltuit în ţară 1,5 miliarde de euro, balanţa din turism fiind pe un deficit de 314 milioane de euro, potrivit datelor BNR.

Românii s-au orientat către vacanţele în destinaţii interne, cererea pentru hotelurile din staţiunile de pe litoralul românesc, din staţiunile balneare şi de la munte fiind în creştere. În sezonul de vară, cele mai multe hoteluri de pe litoralul românesc, chiar şi din sudul litoralului, au avut camerele rezervate în proporţie de 80-90% pentru iulie şi august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici