Ce a discutat Klaus Iohannis cu reprezentanţii mediului de afaceri. „România va ieşi cu bine din această criză”

  • Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că a participat la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri
  • „În perioada următoare eforturile noastre se vor concentra pe redeschiderea economiei în siguranţă”, a spus preşedintele
  • „Vor continua ajutorul către IMM dar şi către companiile mari”, a mai completat Klaus Iohannis
283 afișări
Imaginea articolului Ce a discutat Klaus Iohannis cu reprezentanţii mediului de afaceri. „România va ieşi cu bine din această criză”

Ce a discutat Klaus Iohannis cu reprezentanţii mediului de afaceri

„Am avut o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, am discutat despre planurile antreprenorilor de relansare, aceştia au nevoie de sprijinul autorităţilor. De asemenea am creat un grup de colaborare. În perioada următoare eforturile noastre se vor concentra pe redeschiderea economiei în siguranţă, protejarea sănătăţii românilor rămâne obiectivul nostru principal”, a declarat preşedintele.

Preşedintele a adăugat că redeschiderea restaurantelor şi a serviciilor se va face „gradual”, pentru că pericolul încă nu a trecut.

„Din păcate pericolul nu a trecut, din acest motiv deschiderea în domeniul restaurantelor şi serviciilor se va face gradual. Efortul a fost pentru susţinerea locurilor de muncă. Ajutorul de şomaj va rămâne şi după 15 mai”, a mai adăugat Iohannis.

Preşedintele României a mai spus că Guvernul a negociat cu Comisia Europeană pentru ca toate „fondurile nerambursabile să fie redistribuite pentru a fi folosite”.

„Va continua ajutorul către IMM dar şi către companiile mari. Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile nerambursabile să fie redistribuite pentru a fi folosite. Produsele româneşti vor fi promovate mai bine. Vom investi în agricultură şi industria alimentară. Vreau să transmit un mesaj de încredere investitorilor, România va ieşi cu bine din această criză”, a completat preşedintele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici