Ce au cumpărat românii de BLACK FRIDAY 2012. Produsele şi magazinele preferate în VINEREA NEAGRĂ

Datele unui studiu realizat Daedalus Millward Brown arată care au fost produsele şi magazinele preferate de cumpărătorii români pe 23 noiembrie, de BLACK FRIDAY.

3446 afișări
Imaginea articolului Ce au cumpărat românii de BLACK FRIDAY 2012. Produsele şi magazinele preferate în VINEREA NEAGRĂ

Ce au cumpărat românii de BLACK FRIDAY. Produsele şi magazinele preferate în VINEREA NEAGRĂ (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cei mai mulţi români s-au folosit de reducerile de BLACK FRIDAY pentru a-şi completa sau înlocui produsele electrocasnice din gospodărie: 44,4% din cumpărăturile de Black Friday au reprezentat produse din această categorie. Pe locul doi şi trei în preferinţele românilor s-au plasat tot produse din electroIT: segmentul IT&C (în care au fost incluse laptopurile, telefoanele sau tabletele) a reprezentat 30% din achiziţii, în timp ce electronicele (televizoare, aparatură foto-video etc.) au reprezentat alte 24,3% dintre cumpărături", se arată într-un comunicat al Daedalus Millward Brown.

În perioada campaniei de reduceri Black Friday, desfăşurată între 23 şi 25 noiembrie, românii au optat şi pentru alte categorii de produse - segmentele fashion, cosmetic sau food au atras 23,2% dintre cumpărături.

Jucăriile au reprezentat 2,4% din achiziţii, în timp ce doar 2% dintre români au optat pentru produsele de bricolaj.

Conform studiului, 38,1% dintre cei intervievaţi au ales să cumpere online în perioada campaniei Black Friday.

"Dintre cei care au auzit despre Black Friday, 11,1% au spus ca au cumpărat ceva de la retailerii care au avut promoţii în intervalul 23-25 noiembrie", se mai spune în comunicat.

Rezultatele studiului indică o creştere accelerată a procentului românilor familiarizaţi cu acest eveniment, care, în mai puţin de 20 zile, a urcat de de la 27,2% la 69,8%.

Primele cinci magazine din care românii au ales să cumpere online au fost eMAG.ro - 21,1%, Flanco - 18,4%, Altex+Mediagalaxy - 12,3%, Domo - 9,4% şi Carrefour - 8,6%.

Studiul a fost realizat în intervalul 4-6 decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 2.000 de respondenţi din mediul urban şi rural, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani. Eroarea de eşantionare a studiului este de +/- 2,2%.

Parte a grupului Daedalus, Daedalus Millward Brown este o societate de cercetare de marketing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici