Ce putere de cumpărare medie la nivel naţional are România? Locuitorii din Capitală, cei mai potenţi financiar

  • România are o putere de cumpărare medie la nivel naţional de 7.453 de euro per capita, ceea ce înseamnă 49,5% din nivelul mediu european.
  • Locuitorii din Bucureşti au peste 13.000 de euro per capita pe an de cheltuială, aproape de media europeană.
  • Moldova e codaşă cu de 2,5 ori mai puţin.
945 afișări
Imaginea articolului Ce putere de cumpărare medie la nivel naţional are România? Locuitorii din Capitală, cei mai potenţi financiar

Dintre cele opt regiuni în care este împărţită România - inclusiv Bucureşti-Ilfov -, jumătate au o putere de cumpărare sub medie, scrie Ziarul Financiar. Este vorba de nord-est (Moldova), sud-vest (Oltenia), sud (Muntenia) şi sud-est (Dobrogea).

Locuitorii din Capitală şi din localităţile limitrofe au cu 76% mai mulţi bani de cheltuială decât media naţională.

„Puterea de cumpărare a românilor creş­te considerabil, însă avansul este susţi­nut în special de dezvoltarea zonelor ur­bane mari, mai exact a celor din Bucureşti şi din regiunile nord, vest şi centru“, spu­ne Iuliana Coman, senior consultant mar­ket intelligence în cadrul GfK.

Printre oraşele care s-au dezvoltat puternic şi care au atras şi atenţia investitorilor se numără Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Arad şi Alba Iulia, adaugă Coman.

Harta puterii de cumpărare în 2021 realizată de com­pa­nia de cercetare de piaţă GfK ilustrează încă o dată dis­parităţile la nivel de dez­vol­tare economică în Ro­mâ­nia între re­giuni. Mai exact, dacă în Bu­cu­reşti puterea de cum­părare este aproape de media eu­ro­­peană, în Moldova, cea mai săra­că zonă a ţării, ea scade la aproape o treime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici