CE: Şi guvernele statelor UE ar trebui să limiteze salariile directorilor

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene ar trebui să urmeze exemplul administraţiei Obama, care a plafonat, în această săptămână, câştigurile directorilor de instituţii financiare care primesc ajutoare de stat, consideră Comisia Europeană (CE).

20 afișări
Imaginea articolului CE: Şi guvernele statelor UE ar trebui să limiteze salariile directorilor

CE: Şi guvernele statelor UE ar trebui să limiteze salariile directorilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Comisia salută astfel de limitări ale salariilor şi bonusurilor directorilor. O astfel de plafonare ajută", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Jonathan Todd, într-o conferinţă de presă.

Astfel de restricţii stimulează băncile să facă eforturi susţinute pentru a rambursa ajutoarele de stat încasate, a arătat Todd, adăugând totuşi că decizia finală asupra limitării compensaţiilor financiare ale directorilor de bănci va aparţine fiecărui stat membru în parte.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat, în această săptămână, că salariile şi bonusurile directorilor de bănci susţinute din fonduri publice vor fi limitate la 500.000 de dolari pe an.

Eforturile Washingtonului pentru salvarea sectorului financiar, susţinute din fonduri publcie, sunt dezaprobate de publicul larg, în principal din cauza modului uneori iresponsabil în care sunt cheltuiţi banii contribuabililor.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene, printre care Austria, Franţa, Olanda, Grecia, Belgia, Marea Britanie, Germania şi Irlanda, au introdus, la finele anului trecut sau la începutul anului 2009, programe de salvare a băncilor, alocând zeci şi sute de miliarde de euro pentru stabilizarea pieţelor financiare.

Citeşte şi:

Obama limitează încasările directorilor companiilor susţinute de stat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici