CE :Toţi fermierii europeni îşi vor menţine nivelul de sprijin în cadrul PAC, în perioada 2014-2020

Comisia Europeană a precizat, joi, că toţi fermierii din Europa îşi vor menţine nivelul de sprijin în cadrul Politicii Agricole Comune în următorul cadru financiar al Uniunii, care acoperă intervalul 2014-2020, iar în ţări ca România creşterea care se va înregistra va fi proporţională.

4 afișări

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că anunţul preşedintelui Comisiei, Jose Manuel Barroso privind susţinerea şi în viitor a Politicii Agricole Comune "este foarte clar". "Toţi fermierii din Europa îşi vor menţine nivelul de sprijin în cadrul Politicii Agricole Comune în următorul cadru financiar al UE, din perioada 2014-2020. În ţări ca România vom vedea o creştere proporţională", a subliniat purtătorul de cuvânt comunitar.

"Ca să fim foarte expliciţi: în cadrul Politicii Agricole Comune vor fi 371, 72 miliarde de euro disponibili în perioada 2014-2020. În plus, mai există alte 15 miliarde de euro finanţate din diferite surse. Suma de 280 miliarde de euro apărută în presă se referea doar la măsurile de sprijin direct", a detaliat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, precizând că a remarcat în unele media " o serie de cifre incorecte după prezentarea propunerii Comisiei, de ieri (nr- miercuri)".

Proiectul de buget pe termen lung al Uniunii Europene, propus miercuri de Comisia Europeană trebuie aprobat în unanimitate de guvernele UE, iar cheltuielile prioritare trebuie avizate de Parlamentul European, proces care va dura cel puţin 18 luni.

România va fi un stat beneficiar de fonduri suplimentare substanţiale, cel puţin în cazul politicii agricole comune şi al politicii de coeziune, a declarat joi comisarul pentru Agricultură, Dacian Cioloş, după adoptarea de către Comisia Europeană a proiectului de buget UE pentru 2014-2020.

El a arătat, într-o declaraţie, că este o propunere de buget concepută într-un context dificil, în condiţii de presiuni economice şi financiare.

"Este o propunere de buget bine cântărită, o soluţie care, sperăm noi, se va dovedi fezabilă atât economic, cât şi politic şi se va bucura de susţinere din partea statelor membre ale Uniunii Europene şi din partea Parlamentului European", a spus Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici