Ce victime a făcut criza în ultimii ani! Cine a reuşit să iasă la liman şi cine s-a afundat în datorii

Criza financiară a afectat tot mai multe businessuri din România. Mii de companii au intrat în insolvenţă şi peste 1.600 de firme cu investitori străini au fost radiate în ultima jumătate a anului trecut, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, informează www.incont.ro.

36 afișări
Imaginea articolului Ce victime a făcut criza în ultimii ani! Cine a reuşit să iasă la liman şi cine s-a afundat în datorii

Ce victime a făcut criza în ultimii ani! Cine a reuşit să iasă la liman şi cine s-a afundat în datorii (Imagine: Shutterstock)

Diverta, Flamingo, lanţul de magazine Leonardo, K Tech Ultra Pro, reţeaua Univers`all sunt doar câteva dintre companiile care şi-au declarat imposibilitatea de plată a datoriilor către creditori.

Însă aceştia din urmă n-au ţinut cont de notorietatea agenţiilor economice. Anul trecut, la Registrul Comerţului s-au înregistrat peste 19.000 de dosare de insolvenţă.

"Criza financiară este cea care şi-a pus amprenta asupra afacerilor de pe piaţa românească. Apoi, accesul limitat al companiilor la credite, nu cum se întâmplă în străinătate", a explicat vicepreşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România, Florea Parvu.

Parvu a mai vorbit şi despre managementul prost al multor firme, reconvertirea unora dintre acestea, dar şi scăderea de cumpărare a consumatorilor.

Citeşte mai multe despre cele mai cunoscute insolvenţe şi falimente pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici