Ce vor să facă miliardarii pentru a evita taxele

Miliardarul american John Paulson pregăteşte lansarea unui fond care să ajute investitorii bogaţi să-şi reducă taxele plătite Fiscului din SUA, după ce în martie a luat în calcul mutarea în Puerto Rico din cauza regimului fiscal mai favorabil.

532 afișări
Imaginea articolului Ce vor să facă miliardarii pentru a evita taxele

Ce vor să facă miliardarii pentru a evita taxele (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Fondul de hedging condus de Paulson, cu active de 18 miliarde de dolari, a invitat posibili clienţi la un eveniment programat pentru 24 aprilie, la birourile din New York ale firmei de investiţii, unde miliardarul va prezenta Paulson Partners Premium LP Fund, descris ca "un fond pentru investitori care vor să-şi reducă taxele pe venit", potrivit Bloomberg.

"Pare să fie mai concentrat pe evitarea taxelor pe venit decât pe generarea de venituri pentru investitori. Creează miliardarilor o reputaţie proastă", a declarat Brad Alford, şef la Alpha Capital Management, care administrează un fond specializat pe investiţii în fondurile de hedging.

Paulson a devenit miliardar în 2007, după ce a mizat puternic pe prăbuşirea pieţei imobiliare subprime din SUA. Investitorul a luat în calcul în martie mutarea în Puerto Rico pentru a profita de o nouă lege favorabilă privind taxele, însă în cele din urmă a renunţat la idee.

Miliardarul încearcă să-şi revină după doi ani de pierderi pe anumite strategii de investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici