Cea mai mare daună achitată de Omniasig în 2016: 8 milioane de lei, în urma unui incendiu produs într-o hală

OMNIASIG Vienna Insurance Group a achitat în 2016 despăgubiri totale de 566,45 milioane lei. Compania ocupă primul loc în piaţă, în funcţie de volumul total al despăgubirilor plătite, şi locul doi pe piaţa asigurărilor generale, cu o cotă de piaţă de 14,04%

736 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare daună achitată de Omniasig în 2016: 8 milioane de lei, în urma unui incendiu produs într-o hală

Cea mai mare daună achitată de Omniasig în 2016: 8 milioane de lei, în urma unui incendiu produs într-o hală

În segmentul PROPERTY, cele mai însemnate pagube din 2016 au fost produse de incendii.

Cea mai mare despăgubire, de 8 milioane lei, a fost achitată în urma unui incendiu care s-a produs într-o hală, în timp ce a doua s-a înregistrat în urma unui incendiu la un hotel, suma acordată fiind de 7,89 milioane lei.

Următoarele daune din au fost produse tot de incendii: afectate au fost clădirea unui abator (4,5 milioane lei), a unui depozit de piese şi accesorii auto (2,81 milioane lei) şi a unei fabrici de mobilă (1,79 milioane lei), arată un comunicat al companiei.

În privinţa Asigurărilor de Răspundere Civilă Auto Obligatorie (RCA), cea mai mare despăgubire din 2016, în valoare de 3,05 milioane lei, a fost plătită în cazul unui pieton accidentat pe trecerea de pietoni în Italia, acesta decedând după o îndelungată spitalizare şi mai multe intervenţii chirurgicale.

Pe a doua poziţie în clasament se află o plată de 2,86 milioane lei, făcută în cazul unui accident în care şoferul a acroşat un cap de pod, apoi, în urma impactului auto, s-a răsturnat, provocând vătămări corporale minorului din autovehicul.

A treia despăgubire ca valoare, de 1,95 milioane lei, a fost plătită în cazul unui accident din Italia, produs de un şofer aflat sub influenţa alcoolului, care a pierdut controlul autovehiculului, s-a răsturnat, iar pasagerul a murit.

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire plătită în 2016 a fost pentru o daună totală în valoare de 449.313 lei, în cazul unui autovehicul care a luat foc din cauza unui scurtcircuit. Următoarea pe această linie a fost tot o daună totală (346.457 lei), survenită după ce un autovehicul a lovit un parapet şi un pilon de la un pod în Ungaria, iar apoi a luat foc. Pe locul trei este o despăgubire de 345.201 lei, achitată în cazul unui autovehicul care a lovit frontal un camion ce a frânat brusc la intrarea într-un tunel, în Elveţia.

Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire a fost de 258.000 lei, achitată în cazul unui incendiu produs într-o locuinţă din judeţul Neamţ. Al doilea loc în top îl ocupă un alt incendiu care a afectat un apartament aflat la mansarda unui bloc (218.868 lei). Pe cea de-a treia poziţie se află o despăgubire în valoare de 148.611 lei, reprezentând pagube survenite în urma unui incendiu ce a afectat tot un apartament situat la mansarda unui bloc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici