Cei care decid politica monetară în zona euro trebuie să fie "încăpăţânaţi" - şeful Bundesbank

Joachim Nagel, şeful băncii centrale a Germaniei spune că factorii de decizie care stabilesc ratele de dobândă în zona euro trebuie să fie "încăpăţânaţi" şi să continue să majoreze costurile de împrumut pentru a combate inflaţia.

247 afișări
Imaginea articolului Cei care decid politica monetară în zona euro trebuie să fie "încăpăţânaţi" - şeful Bundesbank

FOTO Twitter

Joachim Nagel, şeful băncii centrale a Germaniei spune că factorii de decizie care stabilesc ratele de dobândă în zona euro trebuie să fie "încăpăţânaţi" şi să continue să majoreze costurile de împrumut pentru a combate inflaţia, reducând temerile că recentele turbulenţe financiare ar putea afecta şi mai mult băncile europene, scrie FT, citat de ZF.

"Lupta noastră împotriva inflaţiei nu s-a încheiat", a declarat Joachim Nagel pentru Financial Times, după ce el şi alţi membri ai consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene au menţinut planurile de creştere a ratelor dobânzilor cu jumătate de punct procentual săptămâna trecută.

"Cu siguranţă nu există nicio îndoială că presiunile asupra preţurilor sunt puternice şi au o bază largă în întreaga economie", a spus preşedintele Bundesbank. "Dacă vrem să domolim această inflaţie încăpăţânată, va trebui să fim şi mai încăpăţânaţi".

Cei care stabilesc ratele de dobândă la Rezerva Federală urmează să decidă astăzi dacă vor continua să majoreze ratele dobânzilor, în ciuda prăbuşirii creditorilor americani Silicon Valley Bank şi Signature. Analiştii se aşteaptă în mare măsură ca Fed să majoreze costurile de împrumut din SUA cu un sfert de punct.

În urma preluării de salvare a Credit Suisse duminică, Nagel a declarat că este posibil ca băncile să devină "mai precaute" în acordarea de împrumuturi ca urmare a emoţiilor de pe piaţă. Cu toate acestea, el a adăugat că este prea devreme pentru a trage concluzia că regiunea se îndreaptă spre o criză a creditelor care ar sufoca cererea.

Nagel, care a devenit preşedinte al Bundesbank la începutul anului trecut, a minimalizat riscul de contagiune pentru sistemul bancar "rezistent" al zonei euro. "Nu ne confruntăm cu o repetare a crizei financiare la care am asistat în 2008", a spus el. "Putem gestiona această situaţie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici